juni 18, 2024

Voetbalfanz

Voetbal en meer

Dit zijn de beste eiwit supplementen voor actieve sporters 

Houd jij je actief bezig met sporten en ben je bewust bezig met je levensstijl? Dan weet je als geen ander hoe belangrijk eiwit is voor het herstel en de opbouw van je spieren. Als sporter is het dan ook cruciaal om iedere dag genoeg eiwitten binnen te krijgen uit je voeding. Wanneer je actief sport, heb je een hogere dagelijkse behoefte aan eiwit dan de gemiddelde mens. Daarom vinden veel sporters het lastig om ervoor te zorgen dat zij genoeg eiwit binnen krijgen uit hun voeding. Herken jij je hierin? Dan kan het een goed idee zijn om deze tekorten aan te vullen met supplementen. Hieronder lees je wat de beste supplementen zijn die jou helpen om iedere dag genoeg eiwit binnen te krijgen. 

Optie #1: Eiwitshakes 

Eiwitshakes zijn tegenwoordig enorm populair. Zeker whey protein shakes zijn erg populair onder fanatieke sporters. Dat is ook niet zo gek, want dit soort shakes bevat een type eiwit dat een hele hoge biologische waarde heeft. Dit soort eiwit kan optimaal worden opgenomen door je lichaam, waardoor het sneller een hogere bijdrage levert aan het spierherstel en de spieropbouw. Ook krijg je van dit type shakes een verzadigd gevoel, waardoor je niet snel zult gaan snoepen of ongezond zult gaan eten. Tenslotte dragen de voedingsstoffen in whey eiwit shakes bij aan het behoud van sterke botten. 

Optie #2: Eiwit isolaat shakes 

Eiwit isolaat, ook wel whey isolaat genoemd, is een ander soort eiwit dan je in reguliere eiwitshakes terugvindt. Eiwit isolaat shakes worden namelijk geproduceerd op zo’n manier dat het eiwit meer gezuiverd wordt. Dat zorgt ervoor dat deze shakes een hogere hoeveelheid eiwit bevat. Dit maakt het dan ook een ideale shake voor dagen waarop je lastig aan je dagelijkse eiwitbehoefte komt. Een andere belangrijke eigenschap van eiwit isolaat shakes, is dat deze shakes bijna geen koolhydraten en vetten bevatten. Zo krijg je dus alleen de stoffen nodig die je nodig hebt, zonder een ongewenst grote hoeveelheid an andere macro’s. Heb je een lactose intolerantie? Dan is dit type shake perfect voor jou; eiwit isolaat shakes bevatten namelijk geen lactose (en geen cholesterol). Deze shake kan, net zoals de whey protein shakes, erg goed worden opgenomen door je lichaam. Dat komt door de enzymen die er tijdens het produceren van de shake worden toegevoegd. Deze enzymen zorgen ervoor dat je lichaam de eiwitten makkelijker en sneller kan opnemen.