juni 18, 2024

Voetbalfanz

Voetbal en meer

voetbaluitslagen psv

Een echte voetbalfan

Noem jij jezelf een echte voetbalfan? Dan ben je niet de enige! Nederland kent duizenden voetbalfans. De een is fan van een specifieke club of voetballer, terwijl een ander juist liefhebber is van de sport in het algemeen en het liefst alle wedstrijden kijkt. Hoe herken je nou een echte voetbalfan?

voetbaluitslagen psv

Een voetbalfan weet alles over voetbal

Een echte voetbalfan zoekt op Google naar voetbaluitslagen PSV terwijl hij bij de wedstrijd Ajax-Feyenoord zit. Die wil het liefst van alle wedstrijden op de hoogte zijn. Deze fan heeft de pushberichten op zijn telefoon altijd aan staan, zodat hij het direct weet wanneer er een belangrijk transfer plaatsvindt of de voetbaluitslagen van PSV veranderen. De meeste voetbalfans hebben wel een specifieke club die ze het meest aanbidden en waarvan ze ook regelmatig wedstrijden bezoeken. Dit is regelmatig een club uit de buurt. Zo is een Rotterdammer vaker voor Feyenoord dan een Amsterdammer. Maar iemand die echt gek is op voetbal zal zich niet beperken tot de wedstrijden van zijn eigen favoriete club, maar ook zoveel mogelijk andere wedstrijden kijken. Als je een echte voetbalfan vraagt wat de voetbaluitslag van vorige week was dan kan hij deze meestal wel opnoemen.

Een voetbalfan heeft vaak ook gadgets

Als een voetbalfan supporter is van een specifieke club zal hij vaak ook bepaalde gadgets of producten hebben waar dit uit duidelijk wordt. Zo zal een PSV fan vaak een shirt van PSV hebben, en misschien ook een vlag om mee te nemen naar de wedstrijden. In de fanshop van een club zijn daarnaast vaak honderden artikelen te kopen die van het logo van de club zijn voorzien. Denk aan pennen, petten, klokken, agenda’s: je kunt het zo gek niet bedenken of het is te koop. Dit geldt dan met name voor grote clubs. Kleine voetbalclubs hebben vaak niet zo’n groot assortiment aan fanartikelen.