juni 24, 2024

Voetbalfanz

Voetbal en meer

Fysiotherapie Ellekoot

Fysiotherapie Ellekoot helpt je graag met je sportblessure

Bij Fysiotherapie Ellekoot krijg je verlichting voor allerlei pijnklachten en ongemakken. Van rug- en schouderklachten tot klachten zoals hoofd- en spierpijn, maar ook incontinentie. Deze fysiotherapie praktijk is gelegen in het mooie Veenendaal. Als je interesse hebt, kun je via de website of telefonisch contact opnemen voor meer informatie.

Begeleiding

Behandelingen bij fysiotherapie Ellekoot

Fysiotherapie Ellekoot biedt een veelvoud aan behandelingen. Zoals fysiotherapie dat gebruikt wordt bij klachten die betrekking hebben met de mobiliteit van het menselijk lichaam, maar ook de meer gespecialiseerde therapeutische behandelingen zoals manuele therapie. Ook is acupunctuur beschikbaar waarmee er kort gezegd een aandoening wordt behandeld uit het oogpunt van het herstellen van energiebanen in het menselijk lichaam. Daarnaast biedt deze praktijk ook fysiotherapie voor kinderen om deze op een speelse manier leren omgaan met hun spieren, de motoriek en de zintuigen. Dit allemaal om het bewegingsapparaat, het lichaam, te helpen en wanneer nodig beter te maken.

Sportfysiotherapeut

Oefentherapie Cesar

Ellekoot biedt ook oefentherapie Cesar aan. De oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode die is gericht op behandeling en het voorkomen van klachten die ontstaan uit een verkeerd houdings- en bewegingspatroon. Deze kan, maar hoeft niet altijd, zijn veroorzaakt door een ziekte of afwijking. Deze therapie kan nuttig zijn bij allerlei soorten klachten, zoals hoofdpijn en –spanningsklachten, arm, nek en –schouderklachten, ademhalingsklachten, chronische aandoeningen, rug-en bekkenklachten, heup-knie en voetklachten en motorische klachten.

Laatste nieuws: shockwave therapie

Sinds kort is er bij Fysiotherapie Ellekoot ook shockwave therapie beschikbaar. Dit is een niet-chirugrische behandelmethode om spier- en pees(weefsel) te behandelen. Shockwaves zijn geluidstrillingen die op een niet-agressieve manier tot het weefsel kunnen doordringen. Dit gebeurt door middel van echografie. Het gebied net boven de pijn wordt behandeld zodat alleen het pijngebied ook geraakt wordt. Uit onderzoek blijkt dat shocktherapie erg effectief kan zijn. In de behandelde weefsels ontstaat verbeterde bloedcirculatie en de cellen worden gestimuleerd tot het aanmaken van groeihormoon. In het kort zorgt shockwave therapie er dan voor dat het lichaam zichzelf beter kan herstellen.