juni 18, 2024

Voetbalfanz

Voetbal en meer

Fysiotherapie Ypenburg

Als je tijdens het hardlopen ineens pijn voelt aan je knie en het pijn doet bij het bewegen dan kan je het beste langs een fysiotherapeut gaan. Hier behandelen ze pijnklachten en zetten ze eventueel een behandeltraject op om ervoor te zorgen dat de pijnklachten verdwijnen en in de toekomst niet meer voorkomen. Als je in Den Haag en omstreken woont dan kan je hiervoor terecht bij Active Health Center in Den Haag. Je hebt een fysiopraktijk in Leidschenveen en in Ypenburg. Als je dichtbij Ypenburg woont dan kan je naar de fysiopraktijk in Ypenburg en heb je weinig reistijd. Op deze locatie vind je verschillende specialisaties, zodat je voor alle pijnklachten terecht kan.

Manuele therapie

Een van de specialisaties die je bij AHC Ypenburg vindt is de manuele therapie. Een manueel therapeut beoordeelt de klachten van de rug of nek of een hernia. Een manueel therapeut verschilt van een fysiotherapeut en heeft bijvoorbeeld de technieken voor het mobiliseren en manipuleren van gewrichten onder de knie. Daarnaast traint de manueel therapeut nieuwe beweegpatronen om de klachten te verminderen. Ook kan een manueel therapeut de rug kraken. Het lichaam werkt als één geheel en als je pijnklachten ervaart dan heeft dit gevolgen voor het hele lichaam. Manuele therapie is geschikt voor iedereen en je kan hier dus met veel klachten naartoe.

Hydrotherapie

Een andere specialisatie is hydrotherapie. Hierbij maakt de therapeut gebruik van verwarmd water van 31 graden Celsius om de pijnklachten aan te pakken. Het water zorgt voor betere bewegingsvrijheid en betere bloedtoevoer naar beschadigde weefsels. Zo kunnen vermoeide spieren makkelijker herstellen, ze krijgen zuurstof en voedingstoffen makkelijker aangevoerd. Deze vorm van therapie is vooral geschikt voor mensen met een chronische ziekte of aandoening, waardoor ze moeite hebben met bewegen. Denk aan verkrampte en pijnlijke spieren of gewrichten.