juni 23, 2024

Voetbalfanz

Voetbal en meer

6 sneakers

Hoe stel je een outfit samen die business casual is?

Je bent aangenomen voor een nieuwe baan en je krijgt te horen dat er wordt verwacht dat je ‘business casual’ naar werk komt, wat houdt dat eigenlijk in? Business casual is een dresscode die je tegenwoordig bij steeds meer bedrijven ziet. Bedrijven willen haar medewerkers graag meer vrijheid geven in het kiezen van hun kleding, maar het moet nog steeds wel formeel blijven. Het is in principe dan ook een kledingstijl die je zelf ook in je vrije tijd zou kunnen dragen, maar dan vaak wat formeler. Business casual kan bestaan uit een nette trui, een pantalon en instappers heren. Dit is slechts een van de vele voorbeelden van outfits die je aan kan doen bij business casual.

Business casual voor de heren

Het grootste voordeel van business casual bij mannen is dat er niet heel de dag een maatpak gedragen hoeft te worden. Een maatpak kan natuurlijk erg warm worden in de zomer en lente. Ook de nette schoenen die eronder gedragen dienen te worden, kunnen op een gegeven moment niet prettig meer zitten. Bij business casual kunnen deze nette schoenen dan ook vervangen worden door instappers heren. Met deze instappers krijgen je voeten meer lucht en zullen deze ook minder snel zweten. In de winter kun je met business casual ook een extra trui aan doen, waardoor je het lekker warm zult hebben.

Business casual voor de dames

Net als bij de mannen heb je bij business casual voor de dames ook veel vrijheid in je mogelijkheden. In de winter kun je als vrouw bijvoorbeeld een lange broek kiezen met een trui erboven en laarzen. Het is als vrouw wel belangrijk dat je er rekening mee houdt dat je niet teveel accessoires bij je outfit doet. Deze accessoires kunnen het snel te chique of te casual maken. Grote oorbellen kunnen het snel te ordinair maken en dure armbanden van designer merken kunnen het daarnaast weer snel te chique maken.