juni 23, 2024

Voetbalfanz

Voetbal en meer

Met een druk leven toch gezond blijven eten? Het lukt met deze tips! 

In deze periode hebben veel mensen het drukker dan ooit: werk, studie, sport, een sociaal leven, een hobby, de huishoudelijke taken en als het even kan ook nog tijd voor jezelf. Het kan lastig zijn om hier een goede balans in te vinden en ook nog de tijd te vinden om iedere dag weer meerdere gezonde maaltijden voor jezelf te bereiden. Toch is het cruciaal om gezond te eten als je fit wil blijven, zeker als je actief sport. Maar hoe kun je nu gemakkelijk en zonder te veel tijd te investeren, toch gezond blijven eten? Je leest het in dit blog.

Gezonde voeding voor actieve mensen 

Sport jij regelmatig? Dan weet je maar al te goed hoe belangrijk een gezond voedingspatroon is ter ondersteuning van je lichaam, het spierherstel en voor het behalen van de doelen die jij jezelf hebt gesteld. Met een drukke levensstijl is het echter nog wel eens lastig om gezonde maaltijden te bedenken, de boodschappen te doen en dag in dag uit de gezonde maaltijden te bereiden. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om het jezelf wat gemakkelijker te maken, zonder in te leveren op de gezonde maaltijden.

 

Werk met meal prep maaltijden

Je hebt er vast al eens van gehoord: meal preppen. Meal prep maaltijden zijn simpelweg maaltijden die je op een eerder moment voorbereid. Je besteedt op een rustig moment wat meer tijd in de keuken en maakt maaltijden klaar voor verschillende dagen van de week. Heb jij op zondagavond bijvoorbeeld wat meer tijd? Gebruik je tijd dan slim en maak in één keer maaltijden voor verschillende dagen klaar. Zet ze vervolgens klaar in een bakje en neem het bakje mee naar je werk, studie of in de auto onderweg naar je afspraak.

Laat gezonde maaltijden bezorgen

Tegenwoordig is het steeds makkelijker om gezonde maaltijden thuis te laten bezorgen. Er zijn namelijk maaltijddiensten die speciale sportmaaltijden voor je klaarmaken, daarbij een goede verdeling van de macro’s aanhouden en die werken met verse, gezonde ingrediënten. De maaltijden worden voor je bereid op basis van de doelstellingen die jij hebt, zoals het opbouwen van spiermassa opbouwen, of een paar kilo afvallen. Onderzoek eens of er ook zo’n maaltijddienst bij jou in de buurt zit en laat in het vervolg de gezonde maaltijden voor de werkweek gewoon bij je thuis brengen. Makkelijker wordt het niet!