juni 18, 2024

Voetbalfanz

Voetbal en meer

Padel: Wat is dat?

De kans is groot dat je deze sport al wel ergens voorbij hebt zien komen. De banen worden door heel Nederland uit de grond gestampt. In de randstad is padel al mega populair en in de rest van het land is de sport hard aan het groeien. Ben jij benieuwd naar padel en wil je het zelf een keer proberen? Lees dan onderstaande blogs voor tips! 

Padelmaatjes

Je speelt padel over het algemeen met vier personen, dus voordat je kunt starten met een potje padel moet 3 padelmaatjes vinden. Je kunt natuurlijk binnen je vriendenkring vragen wie er zin heeft om te padellen, maar soms is het best lastig om 3 spelers bij elkaar te vinden. Als je het in het begin te lastig is om medespelers te vinden, kun je bijvoorbeeld ook beginnen met een proefles. Daarvoor kun je je gemakkelijk alleen aanmelden of samen met een partner. De trainer leert je dan de basisregels en kan jou eventueel in contact brengen met andere spelers! 

De spelregels

De spelregels van padel lijken veel op de spelregels van tennis. De puntentelling komt volledig overeen, namelijk: 15-0, 30-0, 40-0, game. Op 40-40 (deuce) win je de game als je vervolgens 2 punten achter elkaar weet te winnen. Bij twee gewonnen sets win je de wedstrijd! Verder mag de bal tijdens het spelen één keer stuiteren voordat deze het glas of het hek raakt. Als de bal eerst het glas raakt en vervolgens pas de grond, dan is deze uit. Ook mag de bal niet nog een keer de grond raken voordat je deze terugslaat naar de overkant nadat deze tegen het glas is gekomen. Het klinkt nu misschien een beetje ingewikkeld, maar gedurende het spelen leer je de regels snel genoeg!

Plek om te padellen

Woon je in Amsterdam en ben je fan van padel? Dan heb je waarschijnlijk wel gemerkt dat je er vroeg bij moet zijn wil je een baan kunnen boeken. In Amsterdam liggen er overal om je heen padelbanen, maar toch komt het vaak voor dat alle banen bezet zijn. In de ene stad is is padel populairder dan in de andere stad. In Brabant wordt padel ook steeds populairder. Dit komt mede doordat er daar steeds meer padellocaties bijkomen. Zoek je in Amsterdam een plek voor een potje padel in Amsterdam-zuid? Kies dan voor padel Den Bosch bij The Padellers!