juni 18, 2024

Voetbalfanz

Voetbal en meer

Waar je op moet letten bij het kopen van bokshandschoenen

Bij het kopen van bokshandschoenen zul je op een aantal verschillende dingen moeten letten. Dit kan het soms nogal lastig maken om de juiste handschoen te vinden voor jou. Er zijn verschillende soorten maten en materialen die niet allemaal hetzelfde zullen aanvoelen. Zeker als je de bokshandschoenen van plan bent vaak te gebruiken is het belangrijk om je hier even goed in te verdiepen. Het is het vaak waard om wat meer te betalen voor een hogere kwaliteit als het gaat om bokshandschoenen. 

Soorten bokshandschoenen waaruit je kunt kiezen

Er zijn een aantal verschillende soorten bokshandschoenen die jij kunt aanschaffen. Bij het kiezen van een nieuw paar bokshandschoenen is het wel zo belangrijk dat je weet waarvoor je deze wil gaan gebruiken. Zo kun je onder andere bokshandschoenen gebruiken voor verschillende vechtsporten. Daarnaast zul je ook voor trainingen en het vechten van wedstrijden andere handschoenen nodig hebben. Je hebt onder andere handschoenen voor MMA, voor bij een bokszak en Thaiboks handschoenen. Als je weet voor welk doeleinde je de handschoenen wil gebruiken zul je al een grote hoeveelheid handschoenen kunnen afschrijven. 

Het materiaal dat je nodig hebt voor je bokshandschoenen

Als je een paar bokshandschoenen gaat kopen is het onder andere nodig om te kijken naar het materiaal waarvan de handschoen is gemaakt. Zo kun je onder andere kiezen uit leer, kunstleer of een combinatie van beide. Handschoenen van kunstleer zijn vaak een stuk goedkoper, maar niet van de hoogste kwaliteit. Wanneer je 1 of 2 keer per week traint kan deze bokshandschoen vaak prima voldoen. Het nadeel van deze handschoenen is vaak wel dat ze kwetsbaarder zijn en sneller slijten dan leren bokshandschoenen. Als je vaker dan twee keer per week traint, kun je echter beter voor lederen bokshandschoenen kiezen. Je bescherming is beter voor zowel jezelf als je sparring partner. 

De maat bokshandschoenen bepalen

Wanneer je op zoek gaat naar bokshandschoenen is het belangrijk dat deze goed passen bij je hand. Het is dan ook verstandig om ze niet online te bestellen, maar ze in een winkel eerst te gaan passen. De perfecte bokshandschoen moet niet te strak om je hand zitten en mag je hand niet afknellen. Als dit wel het geval is heb je namelijk een grotere kans om blessures op te lopen. Wel moet je er op letten dat de handschoenen na gebruik nog wat meer gaan uitrekken.