juni 18, 2024

Voetbalfanz

Voetbal en meer

Waar moet je op letten bij het kopen van een voetbaltafel?

Tafelvoetbal wordt ook wel foosball genoemd en het is een heel leuk spelletje om samen met vrienden en familieleden te spelen. Of met je ploeggenoten op de sportvereniging of met je collega’s in de kantine van het kantoor. Je komt dan ook overal deze tafels tegen en veel mensen komen ook een voetbaltafel voor thuis. Maar waar moet je dan op letten? In deze blog geven we handige tips.

Het materiaal waarvan de voetbaltafel is gemaakt

Het materiaal waarvan de voetbaltafel is gemaakt, zegt ten eerste iets over de prijs en ten tweede iets over de duurzaamheid. Goedkopere varianten worden doorgaans ook van lichtere en minder stevige materialen gemaakt en zijn dus ook niet gemaakt om er intensief op te spelen. Verenigingen en bedrijven hebben dus minder plezier van dit soort tafels, maar voor thuis, waar het spelletje regelmatig wordt gespeeld, kan zo’n tafel al volstaan. 

Het model

Het model speelt ook een belangrijke rol in de keuze die je maakt. Misschien heb je geen ruimte om een permanente voetbaltafel neer te zetten, maar vind je het wel leuk om er een te hebben, zodat je het kan spelen wanneer je visite krijgt. Dan heb je bijvoorbeeld heel veel profijt van een inklapbaar model dat je kunt opbergen als je er klaar mee bent. Voor verenigingen en bedrijven is dat weer minder aan de orde, omdat er doorgaans voldoende ruimte is om een tafel te plaatsen.

Voetbaltafel met of zonder glasplaat 

Een voetbaltafel is met of zonder glasplaat te koop. Er zijn ook verschillende soorten glasplaten, zoals dikkere en non-reflecterende glasplaten die het spel niet bederven als er bijvoorbeeld een lamp schijnt. Een glasplaat houdt ten eerste het speelveld schoon en ten tweede kan de bal niet uit het veld springen en ergens naartoe rollen. Voor thuis is het misschien minder belangrijk om een model met een glasplaat aan te schaffen. Het is ook een feit dat deze voetbaltafels vaak iets groter en robuuster zijn.

Met of zonder muntinworp

Je kunt ook een variant met of zonder muntinworp aanschaffen. Voor thuis heb je natuurlijk geen muntinworp nodig, tenzij je dat nostalgische gevoel wil creëren dat je nog een muntje moest werpen om een spelletje te kunnen spelen. Voor vereniging en bedrijven ligt het anders, omdat de tafel intensief gebruikt wordt en op den duur aan vervanging toe is. Dan kan een systeem met muntinworp een goede keuze zijn, zodat mensen ook moeten betalen voor het spelletje. Voetbaltafels met deze systemen zijn wel duurder, omdat ze meer techniek en onderdelen hebben.

De prijs 

De prijs van de voetbaltafel speelt natuurlijk een belangrijke rol en gelukkig variëren de prijzen van € 150,- tot en met € 1.000,- en zelfs meer. Welke tafel je koopt, is vooral afhankelijk van waar je behoeftes liggen en welke tafel hierin kan voldoen. Een specialist kan ook meer vertellen over de tafel, welke voordelen die heeft en of die in jouw situatie ook past.