juli 19, 2024

Voetbalfanz

Voetbal en meer

Wat je moet weten over een keepersshirt

Binnen elk voetbalteam neemt de doelman altijd een belangrijke positie in. Een doelman is immers de enige speler die de bal met de handen mag raken, zonder dat er een strafschop gegeven wordt. Keepers herken je aan de afwijkende kleur van het shirt, van het speciale keepersshirt dus. Ook herken je de doelman aan de handschoenen die gedragen worden. Lees hier over het keepersshirt en over de rest van de beschikbare keeperskleding.

Lees hier alles over het keepersshirt

Laten we eerst maar eens kijken naar het keepersshirt. Was het vroeger zo dat er standaard nummer 1 achterop het keepersshirt stond, welnu die tijd is geweest. Keepers kiezen steeds vaker een persoonlijk nummer, een getal waarmee ze iets hebben. Wat betreft het materiaal verschilt het moderne shirt amper nog van een shirt voor de veldspelers. Vroeger was er bij de ellebogen een gedeelte van het shirt gevuld met een foam ter bescherming, ook dat is tegenwoordig wat betreft het shirt amper nog het geval. Toch maakt elk shirt tegenwoordig nog steeds het verschil. Dit om de simpele redenen dat het shirt standaard een andere kleur heeft dan het shirt van de veldspelers. Dit is overigens verplicht. Anders is er voor de scheidsrechter namelijk geen onderscheid te maken. Keepersshirts heb je tegenwoordig in echt alle kleuren van de regenboog, en ook dat was vroeger toch echt anders. Een mooi keepersshirt is dan ook snel gevonden tegenwoordig.

De sokken van keepers en veldspelers verschillen amper

De sokken die een keeper draagt verschillen in geen enkel opzicht van die van veldspelers. Het is voor doelmannen overigens ook verplicht om scheenbeschermers te dragen, net als voor veldspelers dus. De keepersbroek dan. In de zomermaanden keepen vrijwel alle keepers in een korte broek. Wordt het wat kouder en worden de velden wat harder, dan kiezen de meeste keepers toch liever voor een lange broek. De lange keepersbroek biedt vaak extra bescherming, dit ter hoogte van de heupen en van de knieën. Zo wordt vallen iets minder onaangenaam en worden de ledematen goed beschermd.

Een keepersshirt van kwaliteit 

Keepers hangen er al lang niet meer bij, zeker niet als het om kleding gaat. Keepers blijken in de praktijk best een beetje ijdel en wat dat betreft kunnen de keepers met de moderne kleding hun hart ophalen. Er is namelijk ontzettend veel keuze en gelukkig wordt ook de kwaliteit van de kleding steeds beter en worden ledematen steeds beter beschermd door de kleding. 

Optimale bescherming voor vingers en polsen

Waar de keeper zich naast een keepersshirt zeker onderscheidt is met de keepershandschoenen en de keepersbroek. Deze handschoenen geven de doelman extra grip. Er is geen sprake van zweterige handjes en daardoor worden er minder houdbare ballen doorgelaten. Bovendien biedt een goede keepershandschoen altijd optimale bescherming voor de vingers en zeker ook de polsen. Ook als het gaat om handschoenen voor keepers is er erg veel te kiezen anno 2022. Handschoenen heb je in alle kleuren en je kunt zelfs de eigen naam op het klittenband van de handschoen laten drukken. Dan maak je er echt iets persoonlijks van.