juni 18, 2024

Voetbalfanz

Voetbal en meer

Voetbalschoenen

Wat trek je ze nu weer aan

Sta jij ook weleens voor de kledingkast van je kinderen jezelf af te vragen wat je ze nu weer aan zult trekken? Misschien zijn je kinderen al wat groter en kiezen ze zelf al hun kleding uit. Je zult vast de meest creatieve combinaties al voorbij hebben zien komen. Niet altijd even geschikt helaas. Maar met regelmaat wel vrolijk en lachwekkende outfits die ze hebben samengesteld. Wat jammer dat wij die fleurigheid vaak verliezen als we ouder worden. Gewoon omdat we ‘normaal’ willen doen en bij de groep willen horen. Nou ja, vooral niet buiten de groep willen vallen eigenlijk. En dus leren we dat ook aan onze kinderen. Komen ze weer eens met een knallende outfit naar beneden, dan stuur je ze toch maar even terug naar boven voor iets anders. Want er zou maar eens iemand een opmerking over maken…

Mooi of comfortabel

Grote kans dat je ervoor gaat om je kinderen er altijd representatief uit te laten zien. Fatsoenlijke broek en een net shirtje erboven. Of een mooie en fleurige jurk voor de afwisseling. Maar mooi is niet altijd wat je kinderen het liefst willen. Zeg nou zelf, trainingspakken zitten vaak veel lekkerder dan die stijve spijkerbroek en dat strakke (maar mooie) shirtje. Waarom hebben we er dan zo’n moeite mee als onze kinderen het liefst een paar dagen op een rij in een trainingspak willen rondlopen. Bovendien vind je het vaak ook minder erg als een trainingspak helemaal onder de modder thuis komt, dan de nieuwe kleren waar je gisteren een flinke duit voor hebt betaald.

Merk en voetbal

Zodra kleding een merknaam draagt, is het vaak al minder erg als een shirtje of een broek er zomaar wat simpel uitziet. Het is tenslotte een goed of duur merk. Zo gaat dat ook met voetbalshirts. Kies een shirt in de kleuren van een grote club en bij voorkeur met de naam van een wereldberoemde speler erop en ineens laten we onze bezwaren dat kinderen er netjes uit moeten zien varen. Dan is het ineens niet erg meer als comfort voorrang krijgt. En dan maakt het niet meer uit als er gekozen wordt voor een club of een speler die misschien niet iedereen even leuk vindt. Draag je een voetbalshirt, dan maakt het niet meer uit wat een ander ervan vindt. Lastig om zo de regeltjes van ‘hoe het hoort’ en ‘wat kan wel en wat kan niet’ te volgen. Doe dan maar gewoon de hete zomermaanden, waar het voldoende is om de hele dag in je zwembroek of badpak rond te lopen.