juni 18, 2024

Voetbalfanz

Voetbal en meer

XXL Dartshop is de nieuwste online dartshop van Nederland!

XXL Dartshop is een startende shop in dartspullen. Met veel energie en enthousiasme zijn vader en zoon in augustus 2020 begonnen aan het opzetten van een webdartshop. Wetende dat er veel concurrentie op dit gebied is gingen zij de uitdaging toch aan. Het streven is dat de webshop in de toekomst werk bied aan meerdere personen en dat het niet alleen bij dartspullen blijft. De opzet is om te beginnen met XXLdartshop en van hieruit verder te bouwen aan andere webshops. Eigen baas zijn en zelf beslissen ,of in de toekomst samen met medewerkers, over het te volgen pad.

online dartwinkel

Het spel

Wat is darts? Darts is een spel waarin je 3 pijlen , in alle soorten, maten en kleuren, op een dartbord gooit en hiermee punten scoort. Het ligt aan het type spel dat je doet hoe de puntentelling gaat. Meest voorkomend spel is 501. Hier gooi je met drie pijlen en de score wordt dan van 501 afgehaald. Je eindigt op een bepaald puntenaantal en de laatste worp moet dan een dubbel zijn. Dit is een van de spellen die je met darten kunt doen. Er zijn er meerdere.

Een dartset bestaat altijd uit drie pijlen. Wat is een dart? Dit is de pijl waar je mee gooit en hij bestaat uit vier onderdelen.

  1. De flight
  2. De shaft
  3. De barrel
  4. De punt

Er zijn mensen die zeggen dat de dart uit drie onderdelen bestaat en de punt niet officieel als los onderdeel gezien wordt.

De Flight

Bull's Powerflite

Dit onderdeel is ook wel de stabilisator van de dart. Ze variëren in lengte en breedte. Standaard heeft een vier vleugels, maar er zijn tegenwoordig ook flights met drie vleugels, ook wel de tri-fin genoemd. Een geworpen dart kan de flight van een vorige geworpen dart raken. Men heeft hierom een een flight beschermer (flight protector) bedacht. Dit is een dopje van kunststof die je boven op je flight aanbrengt, hierdoor kan een botsende dart geen schade veroorzaken als deze op de flight gegooid wordt. Een dart mag niet zwaarder zijn dan 50 gram en niet langer zijn dan 30,5 cm.

XXLdartshop heeft verschillende soorten flights in hun assortiment.

De Shaft

Bull's Nylon Shaft + Ring

Dit is het onderdeel wat tussen de flight en de barrel zit. Hij wordt door middel van een schroefdraad bevestigd op de barrel. Het kan ook zijn dat hij direct in de barrel wordt gedrukt zonder schroefdraad. Vaak is de lengte en het materiaal variabel. Meestal kunststof of aluminium, maar er wordt ook gebruikt gemaakt van kevlar en carbon. Wat beide een lichte en stevige materiaal is. Het voorkomen dat een shaft los schiet van de barrel kan er een klein rond ringetje over het schroefgedeelte plaatsen.  Hierdoor zit de shaft steviger in de barrel. het ligt een beetje aan het soort shaft waarmee de darter, het fijn vindt om te werpen, maar voor de meest standaard shafts zit er ook nog een klein spiraalveertje aan de boven zijde van de shaft, die ervoor zorgt dat de 4 of 3 bekjes aan de bovenzijde waar de flight op geschoven wordt de bekjes dichter tegen elkaar drukt zodat de flight niet te snel van de shaft af komt als men de pijlen werpt.

Ook van deze dartonderdelen heeft XXLdartshop veel keuze. Kijk een keer op de site en stel je dart samen of kijk voor een complete dartset.

De Barrel

Dit is het onderdeel die je vasthoudt. Dit ook wat het gewicht van de dart bepaalt. Er zijn verschillende gewichten, maar ook grips. De grip is ook weer individueel bepalend. De een houd van veel profiel in zijn barrel, de ander wil hem zo glad mogelijk. De een wil een smalle barrel de andere weer een bollere. Alles is mogelijk. Verder bestaat een barrel uit een goedkopere legering, bijvoorbeeld koper (Bijvoorbeeld messing = brass) Duurdere versies bestaan uit een legering van nikkel en zilver. (wolfraam = tungsten) De duurdere bestaan dan weer uit 98% wolfraam of tungsten.

Op de site kun je kiezen uit meerdere soorten dartsets. XXLdartshop heeft zowel brass dartsets als ook hoge kwaliteit tungsten sets.

De Punt (point)

De punt of wel “the point” is van metaal en zit vastgeklemd of kunnen ook ingeschroefd zijn in de barrel.

Hoe speel je?

Om het spel te kunnen spelen heb je natuurlijk een bord nodig. Een dartbord is een rond bord dat verdeeld is in ringen en sectoren. Langs de rand staan de getallen en geven het aantal punten aan. Elk getal is weer onderverdeeld in 4 sectoren. De buitensector is de dubbel. De midden sector is kleiner en genoemd de triple. Helemaal in het midden zit de bull’s eye en single bull’s eye. De sectoren tussen deze gebieden zijn de enkele getallen. Dus kort samengevat:

Het midden is double bull of bull’s eye. Deze is rood en 50 punten waard. Daaromheen de singel bull. Deze is groen en 25 punten. Dan komt een brede ring ook wel het bed genoemd. Deze zijn zwart of wit van kleur. Hier staat het punten aantal aan de rand van het bord. In het midden van dit bed ligt de triple ring. Deze is rood en groen en levert driemaal het aantal punten op. Daarom heen komt er weer een bed en dan volgt de buitenring, de double. Deze levert twee keer het aantal punten op. Een dart in de buitenste zwarte rand levert dus geen punten op.

Bull's Secuda S-Case

XXLdartshop heeft verder de benodigdheden om je dartset op te bergen. Ook wel cases genoemd. Erg handig en beschermd je darts, flight en shafts. Voor als je thuis gaat darten is een surround erg handig. Dit voorkomt dat je dart in de muur komen. Een surround is een soort band om je dartbord heen, gemaakt van rubber of een soort foam. Deze kun je zelfs met verlichting krijgen. Het meest ideale is natuurlijk een dart kabinet. Hierin hang een bord met surround of zonder met deurtjes ervoor. De binnen zijde van de deurtjes zijn dan weer scoreborden om de stand bij te houden. Ook deze kan XXLdartshop voor je leveren. Op de site van XXLdartshop staan ook nog enkele accessoires die eigenlijk onmisbaar zijn bij het darten. Voor je dartspullen in Arnhem – Nijmegen en omstreken moet je bij XXLdartshop zijn.